solomillo-iberico1
Iberisk Bellota
OM RASEN
Den iberiska grisen har svarta klövar och stammar från iberiska halvön. Våra produkter – Iberiq – kommer från grisar uppfödda i Extremadura i västra Spanien. De har där strövat fritt på en Dehesa – vilket är en betesmark med stort inslag av korkekar. Här lever de av gräs, örter och de unika ekollonen.

UPPFÖDNING
Våra produkter kommer från utvalda iberiska grisar med den högsta kvalitetsklassningen Bellota (ekollon på spanska) – vilket är en garanti för att de ätit i huvudsak ekollon under senare delen av uppfödningen. Varje enskild gris har 10 000 kvadratmeter av yta att ströva omkring fritt på vilket leder till friskare grisar och en utomordentligt fin marmorering i köttet.

KÖTTKVALITET
Köttet från dessa naturligt uppfödda iberiska Bellota-grisar är känt och uppskattat för sin röda färg, kraftiga marmorering och en rik, aromatisk smak med ursprung i gräset, örterna och ekollonen. Utöver smakupplevelsen ger det naturliga fodret och framförallt ekollonen en hög halt av enkelomättad oljesyra.