LAMMROSTBIFF

,

Ett otroligt mört och smakrikt kött som kommer från främre delen av lammsteken. Lammrostbiff är en relativt ny detalj i skandinavisk handel. Detaljen är som allt lammkött mycket mör, lättlagad och smakrik. Passar till att brynas och sedan helstekas, grillas, skivas, strimlas eller tärnas.

LAMMSTEK

,

Du har säkert hört uttrycket att lamm smakar kofta. Det kommer från att man tidigare använde större och fetare lamm som nästan vuxit upp till får. En lammstek ska komma från unga djur, det gör att det är mört. Att den goda smaken sitter i fettet stämmer inte på lammkött eftersom det är magert. Lammstek kan med fördel ätas lite medium eller medium rare.

LAMMYTTERFILÉ

,

Lammytterfilé är ett mört och mycket gott kött. Det är magert och bör därför tillagas med försiktighet så att det inte blir torrt. Köttet kommer från ryggen.

Passar att grillas eller stekas till medium eller medium rare.

LAMMRACKS

,

Saftig, smakrik och dekorativ. Köttet kommer från ryggen och är egentligen lammytterfilén med benen kvar.

Passar utmärkt på grillen.