Kött är en säsongsvara, precis som de flesta andra livsmedel. Det är helt naturligt, men är ofta ett problem för butiker och restauranger som vill erbjuda gäster och kunder samma, jämna kvalitet varje dag. Därför har vi Norvidas 52-veckorslöfte.
Det innebär att vi alltid har de viktiga produkterna färdiga för leverans, och att de håller samma kvalitet varje gång. Om vi tar Naturkött från Sydamerika som exempel: Det är gräsuppfött nötkött. Alltså påverkas slutprodukten av vilken kvalitet och tillgång det är på gräset där djuren betar. Något som förstås varierar beroende på väder, årstid och geografisk plats.
Därför kan Norvidas kött komma från olika platser vid olika tidpunkter. Det betyder inte att vi byter leverantörer lite hipp som happ. Tvärtom: Vi gör årsplaner tillsammans med producenterna. På så sätt tillgodoser vi våra kunders behov av bra kött 52 veckor om året, samtidigt som vi värnar om trygga och långsiktiga relationer mellan Norvida och producenterna, 52 veckor om året.