-
Nödvändiga
Dessa kakor går inte att välja bort. De behövs för att hemsidan över huvud taget ska fungera. -
Statistik
För att vi ska kunna förbättra hemsidans funktionalitet och uppbyggnad, baserat på hur hemsidan används. -
Upplevelse
För att vår hemsida ska prestera så bra som möjligt under ditt besök. Om du nekar de här kakorna kommer viss funktionalitet att försvinna från hemsidan. -
Marknadsföring
Genom att dela med dig av dina intressen och ditt beteende när du surfar ökar du chansen att få se personligt anpassat innehåll och erbjudanden.
Guldvinnande ”grainfed” nötkött från Australien
Detta högkvalitativa nötkött kommer från Riverina Valley i New South Wales, Australien. Floden Murrumbidgee som slingrar sig fram här gör hela dalgången så bördig att den fått smeknamnet ”Australiens matskål”, med mängder av betande boskap och fina vinodlingar. Hit importerades nötdjur från Storbritannien redan i början av 1800-talet.
Till Aberdeen Black väljer vi ut kött från stutar och kvigor av raserna Hereford och Angus. De går fritt och betar gräs i 18–24 månader, för att sedan slutuppfödas på mer energirikt foder, främst korn, i 120 dagar. Efter slakten väljs endast det bästa köttet ut för Aberdeen Black. Urvalet styckas därefter i en anläggning som annars mest producerar för den kräsna japanska marknaden. Slutresultatet är ett väl marmorerat kött – mycket mört, saftigt och med riklig köttsmak.
Aberdeen Black har under flera år belönats med guldmedalj i ”Great Taste Awards” i London. Köttet är tillgängligt för manuell disk och restaurang.