Pressrelease: Köttkultur – Svensk Mästare i färskkorv

Köttkultur Svensk Mästare i kategorin Färskkorv med Lammkorv Provençal med vitlök och örter. Bo Lodin och Jörgen Levin.

Köttkultur – svensk mästare i färskkorvar 
I Stockholm ligger Köttkultur som tagit hem titeln Svensk Mästare med sin lammkorv Provençale.
– ”Det minsta man kan begära av en korv är att den ska vara god”, säger Bo Lodin när han tillsammans med Jörgen Levin tar emot utmärkelsen.

Vid branschens Kött-och Charkuteridagar i Malmö har vinnarna i Chark-SM korats. 
Dagarna arrangeras av Kött och Charkuteriföretagen och tidskriften Kött & Chark och omfattar såväl mässa och konferens som bankettmiddag med prisutdelning.

Först ut under den avslutande bankettens prisutdelning var Köttkultur som prisades i klassen färskkorv. 

”Ett utmärkt hantverk där korvmakaren har lyckats kombinera smak och konsistens för att få ut maximal korvupplevelse. Den avvägda kryddningen understödjer den fina smaken av lamm”  löd domarnas motivering.

Produkternas kvalitet och smak utvärderas av en kvalificerad jury bestående av ett 40-tal domare. Vinnarna har utsetts genom en bedömning av produktens yttre, snittyta, konsistens och smak. 

I varje klass koras en svensk mästare samt guld-, silver- och bronsmedaljör. Bedömningen gjordes under två intensiva dagar i september i nära samarbete med Högskolan i Kristianstad. Svensk mästare är den högsta utmärkelsen och Norvida/Köttkultur tog hem titlen i kategorin färskkorvar med sin lammkorv Provençal med vitlök och örter.


Kontaktpersoner:
Chark-SM
Kommunikationsansvarig Kött- och Charkuteriföretagen
Anna Hertzman Björnstad
076-3989882
anna.bjornstad@kcf.se
0763989882

Norvida/Köttkultur
Jörgen Levin
0761198333
jorgen.levin@norvida.se
https://www.charksm.se/press