Bo Lodin tilldelas Korvakademins Hederspris

På Korvfestivalen i Stockholm i helgen tilldelades vår charkmästare Bo Lodin Korvakademins Hederspris

Som Korvakademin uttrycker det själva – ”Hederspriset går till korvvärldens verkliga tungviktare, de som gjort riktigt oförglömliga insatser för korvens väl och ve”. Bland tidigare pristagare finns välkända korvmakare men även kompositören och artisten Owe Thörnqvist.

Bo har i år jobbat med yrket i 46 år. Karriären började inom kooperationen, med både styckning och charktillverkning, sedermera blev Bo produktutvecklare och har där tagit fram många goda korvrecept som lever kvar i handeln än idag.

2013 avlade Bo mästarprovet i charkuteri och styckning. Mästarnivån är den högsta nivån som en yrkesman kan nå inom charkuteri i Sverige. För att bli mästare ska man ha gedigen erfarenhet inom yrket, teoretiskt kunna sitt område samt även behärska den ekonomiska sidan av yrket. Idag finns endast ca 8 st yrkesverksamma mästare i Sverige. – Bo blir den första charkmästaren som tilldelas hederspriset!

Sedan 2012 är Bo med och driver Specialchark där hans principer och kunskap har spelat stor roll för bolaget att kunna etablera sig som en premiumkorvstillverkare till korvälskare över hela landet.

Genom branschorganisationen har Bo även engagerat sig för att säkra återväxten av nya duktiga korvmakare – ett område där det finns stora behov i Sverige idag.

Vi hoppas att Bosses yrkesstolthet ska kunna inspirera många fler till en spännande karriär inom korv och chark!

Om Specialchark
Specialchark erbjuder ett brett sortiment av premiumkorvar, hållbart och hantverksmässigt tillverkade, med smak och kvalité i fokus och service som en del av vilka vi är.

Ända sedan starten har vi levererat korv till Stockholms kräsnaste korvkiosker. Vi har till och med levererat korv till Nobelfesten. Två gånger!

Specialchark har produktion i Jordbro söder om Stockholm och tillverkar produkter under egna och andras varumärken. Bolaget har 30 anställda och omsätter årligen ca 100 m SEK.

Läs mer om korvfestivalen här