Norvida lanserar Reserva 365
Reserva 365 är riktigt fint kött med distinkt karaktär och naturligt rik smak. Det kommer från uppfödare med lång erfarenhet och djup respekt för djur och natur. De vet precis hur köttets kvalitet påverkas av exempelvis ras, ålder, foder, skötsel, plats och klimat. Efter uppfödningen sköts slakt, styckning, mörning och packning av skickliga hantverkare som ser till att produkterna motsvarar förväntningarna hos meriterade kockar och kunniga köttbutiker. Genom det goda samarbetet i alla led – från jord till bord – finns Reserva 365 alltid tillgängligt. Samma höga kvalitet året runt, varje dag
I Uruguay har man en lång historia av att föda upp Hereford och Angus på Pampas. Där betar djuren fritt och dricker vatten ur naturliga vattendrag. Det tempererade klimatet gör att tillgång och kvalitet på slaktmogna gräsuppfödda djur varierar över årstiderna. Samtidigt är Sydvästra Uruguay väl lämpad för spannmålsodling. Sedan 20 år tillbaka slutuppföds därför en del djur på spannmål. Reserva 365 är ett urval av black Angus djur som betat fritt i två år på pampas och avslutningsvis under fyra månader ätit en blandning av ensilage och spannmål. Detta ger en mycket hög och jämn kvalitet med en optimal balans mellan den fylliga smak som gräset ger och den saftighet och mörhet som insprängt fett bidrar med. Angusdjuren i Sydamerika är mindre än de i Nordamerika och styckningsdetaljerna blir därför något mindre- perfekta portionsstorlekar för dina gäster eller kunder över disk.